Jouw prachtige kraagje. Hagelwit via de brievenbus ontvangen en de eerste keren apart gewassen of misschien zelfs op de hand. Maar ineens zit je lieveling tussen de gekleurde was. En komt je eens zo witte kraagje in vijftig tinten grijs of roze uit de machine. Dan kun je wel janken. Je neemt je voor om voortaan altijd voorzichtig te zijn met je witte was. En daarna ga je jezelf trakteren op een nieuw los kraagje van IDIOT DU VILLAGE.
los kraagje wolk idiot du villageHoewel het maar een klein ding is, lukt het mij elke keer weer om het kraagje vies te maken. Met name de binnenkant die een beetje terracotta kleurt na een dagje dankzij m’n andere lifesaver: de poederdoos. De hel voor witte kleding en je moet beloven dat je nooit met zo’n poedergezicht witte kleren of kraagjes past in winkels. Afgesproken?

Maar goed, terug naar dat kraagje. Alles goed en wel, je wilt het ding natuurlijk wel blijven dragen. En het liefst zonder die rand. Snappen wij. Daarom volgen nu wat tips om je kraagje hagelwit te houden. Uiteraard ook toepasbaar op alle andere witte kledij.

  • Volg het wasvoorschrift. Toen de kraagjes uit productie kwamen hebben we ze op alle mogelijke manieren bevuild en gewassen. Speciaal voor jou. Op het wasvoorschrift staat dus de beste manier om je kraagje te wassen.
  • Een wijze vrouw die al wel duizenden vlekken uit witte blouses heeft getoverd deelde haar magische tip. Met een druppel Dubro op een schoon doekje dep je de vlek. Je wrijft niet, je dept. Wrijven is heel erg slecht voor het weefsel van de stof. Daarna volgens wasvoorschrift wassen.
  • Het atelier die de kraagjes maakt zweert bij de producten van het bedrijf met de slogan “Vertrouw roze, vergeet vlekken”
  • De ossengalzeepstick (driedubbele woord waarde). Klinkt vies, maar maakt mooi schoon.

En misschien wel het belangrijkste: wit bij wit, kleur bij kleur. Nooit te heet, niet te kort. En als je het toch verprutst hebt, mag je altijd een nieuw kraagje bestellen!

-X- IDIOT DU VILLAGE